Strijkplankadvies

Op zoek naar een nieuwe strijkplank? Dan bij je op Strijkplank.nl aan het juiste adres! Wij verzamelen het meest complete online aanbod en publiceren dit op een overzichtelijke manier op Strijkplank.nl. Hierdoor kun jij veilig online shoppen, betaal je nooit teveel en profiteer je altijd als eerste van de beste aanbiedingen! Maar we begrijpen ook dat je door alle verschillende typen, merken en specificaties misschien niet goed weet waar je op moet letten. Op de strijkadvies pagina vertellen wij je graag alle ins en outs waarop je moet letten bij de aankoop van jouw nieuwe strijktafel. Zo vind je altijd de strijkplank die perfect past bij jouw wensen.

Hoe kies je de juiste strijkplank?

Grofweg zijn er 5 verschillende maten strijkplanken, van A (compact) t/m E (meest ergonomisch). Dus woon je alleen en /of hoef je niet veel te strijken? Dan heb je aan maat A meer dan genoeg; een compacte, maar stevige strijkplank. Hoe groter en breder de strijkplank (maat C of D), hoe minder je de kleding hoeft te verschuiven tijdens het strijken. Hierdoor kun je veel meer kleding strijken in een korter tijdsbestek!  

De meeste strijkplanken zijn in hoogte verstelbaar. De ideale werkhoogte voor het strijken ligt tussen de 5  en 10 cm onder de ellenboog. Omdat een strijkijzer gemiddeld circa 12 cm hoog is, kun je het beste een werkhoogte tussen de 17 en 22 cm onder ellenbooghoogte aanhouden.

Alle strijkplanken zijn speciaal ontwikkeld voor zowel een links- als rechtshandig gebruik.

strijkplank-banner

Wat is het verschil tussen stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren?

Het verschil tussen beide strijkijzers zit hem in de snelheid van strijken. Een stoomgenerator stoomt 

krachtiger en strijkt daardoor sneller de kreukels glad. Daarentegen kan het wel langer duren totdat het apparaat is opgewarmd en je met de strijk kan beginnen. Het kost een stoomgenerator al gauw 2 minuten om stoom te maken, terwijl een strijkijzer vaak al binnen 1 minuut in gebruik kan worden genomen.

Strijk jij met een stoomgenerator, kies dan voor een strijkplank met een groot en sterk plateau. Deze strijkplanken zijn speciaal ontworpen dat ze de omvang en het gewicht van de stoomgeneratoren goed kunnen dragen en tegelijkertijd niet uit balans raken. Gaat je voorkeur toch uit naar een droog- of stoomstrijkijzer? Dan heb je een strijkplank met strijkijzerhouder nodig. De houders van bepaalde modellen zijn uitgevoerd met rubber voor de veiligheid en ter bescherming van het metaal, anderen strijkplanken zijn uitgevoerd met beugel waar je het (hete) strijkijzer tegenaan kunt zetten. 

Na het lezen van de bovenstaande tekst kun je zelf een weloverwogen keuze maken, welke strijkplank het beste aan jouw eisen voldoet. Mocht de online aankoop onverhoopt toch tegenvallen, dan kan de strijkplank uiteraard binnen de wettelijke retourtermijn worden teruggestuurd en / of worden omgeruild voor een ander model.